TEJSZÍNES BURGONYALEVES
BURGONYA KRÉMLEVES -
TEJSZÍNNEL KÉSZÍTVE
Ez még egy régi recept, régi fotóval. Mostmár ha burgonya krémleves készítek, a kalriák miatt nem használok hozzá tejszínt, pedig azzal az igazi, finom..
HOZZÁVALÓ
5-6 db krumpli
20-25 dkg bacon
2,5 dl főzőtejszin
reszelt sajt
só, bors
babérlevél
ELKÉSZÍTÉSE
- A bacont felkockázzuk és megpirítjuk. Ezt követően kiszedjük és most csak a baconből kisült zsírt használjuk, arra tesszük a felkockázott krumplit.7
- Piritjuk egy kicsit, majd felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet és puhára főzzük.
- Ha megfőtt, akkor a babáérleveleket kivesszük és összeturmixoljuk a krumplit, majd visszatesszük főni úgy, hogy hozzáöntjük a tejszint és sózzuk, borsozzuk a levest.
- Egyet forralunk rajta és el is készültünk.
- Tálaláskor bacon darabokat teszünk a levesre és reszelt sajtot.
Nagyon finoooom!
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: