TEJSZÍNES BURGONYALEVES

BURGONYA KRÉMLEVES - 

TEJSZÍNNEL KÉSZÍTVE



Ez még egy régi recept, régi fotóval. Mostmár ha burgonya krémleves készítek, a kalriák miatt nem használok hozzá tejszínt, pedig azzal az igazi, finom..

HOZZÁVALÓ

5-6 db krumpli
20-25 dkg bacon
2,5 dl főzőtejszin
reszelt sajt
só, bors
babérlevél

ELKÉSZÍTÉSE

  1. A bacont felkockázzuk és megpirítjuk. Ezt követően kiszedjük és most csak a baconből kisült zsírt használjuk, arra tesszük a felkockázott krumplit.7
  2. Piritjuk egy kicsit, majd felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet és puhára főzzük. 
  3. Ha megfőtt, akkor a babáérleveleket kivesszük és összeturmixoljuk a krumplit, majd visszatesszük főni úgy, hogy hozzáöntjük a tejszint és sózzuk, borsozzuk a levest.
  4. Egyet forralunk rajta és el is készültünk.
  5. Tálaláskor bacon darabokat teszünk a levesre és reszelt sajtot.
Nagyon finoooom!

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések