ALMÁS PITE
ALMÁS PITE
A hétvége egyik abszolult győztese lett volna - ha versenyt rendezünk - az elfogyasztott ételek sora között.. A szánkban szinte szétolvadt a tészta, tényleg annyira omlós és finom volt, hogy alig bírtuk abbahagyni az evését..
HOZZÁVALÓK
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 tk sütőpor
1-1,5 kg alma
fahéj
ELKÉSZÍTÉSE
- Először a száraz alapanyagokat összekeverem, majd belemorzsolom a margarint és jól összedolgozom. Nehezen állt össze, morzsolódik, de a hűtőben össze fog érni, nem kell további alapanyagot hozzáadni.
- A tészta cipót fóliába csomagolom és min. 1 órát hűtőben pihentetem. Az a jó, hogy ezt a tésztát hamarabb is el lehet készíteni és a hűtőben jól eláll, így akár egész éjszaka is a hűtőben maradhat, ha esetleg úgy van időnk elkészíteni a tésztát. Én előző este készítettem el a tészát, így másnap csak az almát kellett lereszelni..:))
- A tésztát ketté vágom és az első részt fél cm vékonyra nyújtom. Nem baj, ha szakad, vagy nehezen lehet áttenni a tepsibe, kézzel szépen formára igazítja az ember, a lényeg, hogy mindenütt legyen tészta.
- Az almát még előzőleg le kell reszelni és kézzel nyomkodjuk ki a levét, úgy helyezzük a tésztára. A tetejére fahéjat szórtam, illetve volt egy kis adag meggy dzsem, amit még rátettem.
- Ezután kinyújtjuk a másik felét a tésztának - ha nem sikerül áttenni, akkor itt is kézzel dolgozzunk egy kicsit és egyengessük el úgy a tésztát, hogy mindenhova jusson.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon sütöm. Akkor készül el, ha kezd színt kapni a teteje. Nem kell, hogy aranysárga legyen, csak éppen hogy színt kapjon.
- Porcukrot szórunk a tetejére és úgy tálaljuk.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: