ALMÁS PITE

ALMÁS PITE



A hétvége egyik abszolult győztese lett volna - ha versenyt rendezünk - az elfogyasztott ételek sora között.. A szánkban szinte szétolvadt a tészta, tényleg annyira omlós és finom volt, hogy alig bírtuk abbahagyni az evését..

HOZZÁVALÓK

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 tk sütőpor
1-1,5 kg alma
fahéj

ELKÉSZÍTÉSE
  1. Először a száraz alapanyagokat összekeverem, majd belemorzsolom a margarint és jól összedolgozom. Nehezen állt össze, morzsolódik, de a hűtőben össze fog érni, nem kell további alapanyagot hozzáadni.
  2. A tészta cipót fóliába csomagolom és min. 1 órát hűtőben pihentetem. Az a jó, hogy ezt a tésztát hamarabb is el lehet készíteni és a hűtőben jól eláll, így akár egész éjszaka is a hűtőben maradhat, ha esetleg úgy van időnk elkészíteni a tésztát. Én előző este készítettem el a tészát, így másnap csak az almát kellett lereszelni..:))
  3. A tésztát ketté vágom és az első részt fél cm vékonyra nyújtom. Nem baj, ha szakad, vagy nehezen lehet áttenni a tepsibe, kézzel szépen formára igazítja az ember, a lényeg, hogy mindenütt legyen tészta.
  4. Az almát még előzőleg le kell reszelni és kézzel nyomkodjuk ki a levét, úgy helyezzük a tésztára. A tetejére fahéjat szórtam, illetve volt egy kis adag meggy dzsem, amit még rátettem.
  5. Ezután kinyújtjuk a másik felét a tésztának - ha nem sikerül áttenni, akkor itt is kézzel dolgozzunk egy kicsit és egyengessük el úgy a tésztát, hogy mindenhova jusson.
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütöm. Akkor készül el, ha kezd színt kapni a teteje. Nem kell, hogy aranysárga legyen, csak éppen hogy színt kapjon.
  7. Porcukrot szórunk a tetejére és úgy tálaljuk.




Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések