ALMÁS TEKERCSEK

ALMÁS TEKERCSEK





Én a lenti mennyiségből, miután elkészültem a tekercsekkel, le is fagyasztottam valamennyit, hogy néha reggelire csak pár percre forró sütőbe téve finom meleg péksütemény legyen itthon..:)) Bármivel variálható ez a tészta.. Én most almás-fahéjas mini tekercseket készítettem.

HOZZÁVALÓK

70 dkg liszt
1 tojás
5 ek cukor
3 dl tej
3 dkg élesztő
10 dkg olvasztott vaj
1 dl napraforgó olaj
cukor
fahéj
alma
1 vanilliás cukor

ELKÉSZÍTÉSE

1. A cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a hozzávalókat - a vaj kivételével - és 1 órán keresztül meleg helyen hagyjuk pihenni, hogy a duplájára kelljen. Közben az almát felszeleteljük és megpároljuk.

2. Ha megkelt a tészta, akkor - nyújtódeszka nagyságától függően - levágunk valamekkora tésztát, és azt kinyújtjuk téglalap alakúvá. Ezt követően megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a cukor+fahéj+vanilliás cukorból készített keverékkel és az alma darabokkal. Feltekerjük és hüvelykujjnyi vastagságú darabokat vágunk belőle, amit a sütőpapírral lefedett tepsire teszünk.

3. A tetejére szórhatunk még a cukros-fahéjjas keverékből, majd 180 fokon megsütjük.

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések