KÁPOSZTÁS POGÁCSA
KÁPOSZTÁS POGÁCSA
Férjem kikerekedett szemmel kérdezte: Te káposztát tettél a tészába? Náluk ismeretlen a káposztás pogácsa vagy akár a káposztás rétes.. Pedig annak nincs párja.. Miután kisült és megkóstolta, csak áradozott róla. Mivel este készítettem, így pár darab másnapra is maradt, ami ugyanolyan friss puha volt akkor is.
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojás
3 dkg élesztő
1,5 dl tej
2 ek olaj
2 tk cukor
2 tk só
1 mk őrölt bors
1 kisebb fej káposzta
1 tojás a kenéshez
ELKÉSZÍTÉSE
- A káposztát nagyon kis darabokra vágom vagy lereszeljük és sózás után 10 percig állni hagyjuk.
- Ezután 1 tk cukrot felteszünk karamellizálódni. Mikor elkezd barnulni a cukor, akkor beleöntjük az olajat, majd a levétől kicsavart káposztát és megpároljuk. (Ez kb. 40 perc), a végén a borssal ízesítjük.
- Ezután az élesztőt az 1 tk cukros tejben felfuttatjuk
- A lisztet, az elmorzsolt margarint, a tojásokkal, 1 tk sóval és a kihűlt káposztával, a felfutott élesztővel összegyúrjuk és letakarva pihentetjük min. 30 percig.
- Ezután kinyújtjuk és összehajtogatjuk a tészát, majd hagyjuk megint pihenni. Ezt 20 perc múlva megint megismételjük, és ha tudjuk akkor még egyszer.
- A végén kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, egy késsel a tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk és a tetejét egy tojással megkenjük. 180 fokon megsütjük.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: