TÚRÓS BUKTA

TÚRÓS BUKTA




Annyira a számban volt az íze az anyukám féle túrós buktának, hogy muszály volt itt a messzi távolban készítenem egy kis buktát.. Természetesen ketten a férjemmel addig jártunk rá, amíg el nem fogyott..pár óra alatt..:))

HOZZÁVALÓK

0,5 kg liszt
3 dl tej
1 kk só
3 dkg élesztő
5 dkg cukor
8 dkg olvasztott margarin

A krémhez:
0,5 kg túró
1 tojás
1 ek búzadara
10 dkg cukor
1 vanilliás cukor
mazsola ízlés szerint

A tetejére:
1 tojás


ELKÉSZÍTÉSE

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukrozott langyos tejben.
  2. Összedolgozzuk az összes hozzávalót és pihentetjük min. fél órát. 
  3. Közben elkészítjük a krémet a felsorolt hozzávalók összekeverésével.
  4. Kinyújtjuk téglalap alakúvá, majd egyforma négyzeteket készítünk és megtöltjük a túrós töltelékkel és a két szembelévő szélek összefogásával batyukat készítünk belőle.
  5. A tetejét megkenjük tojással és 180 fokon aranysárgára sütjük.





Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések