BURGONYALEVES ROZMARINGOS KRUMPLIGALUSKÁVAL
BURGONYALEVES ROZMARINGOS KRUMPLI GALUSKÁVAL
Első alkalommal készítettem ilyen krumpligaluskákat, nagyon finom volt, a rozmaring itt is jól ment a krumplihoz, feldobta az egészt levest.
HOZZÁVALÓK
Krumpli
vegeta
tárkony
rozmaring
kakukkfű
só
tojás
1 ek olaj
1 csipetnyi szódabikarbóna
ELKÉSZÍTÉSE
- Én egy 2,5 literes edény kb. 1/3-ába - felébe felkockázott krumplit tettem, majd vízzel felöntve feltettem főzni. Amikor megfőttek a krumpli darabok, akkor egy kisebb tálba kivettem kb. 5 evőkanálnyi krumplit, a többit botmixerrel pürésítettem, majd visszatettem főni, sóztam, vegetát tettem bele, tárkonyt adtam hozzá és egy kis kakukkfüvet.
- A kiszedett krumplit villával összetörtem, hozzáadtam egy tojást, 1 ek. olajat, sóztam és apróra vágott rozmaringot tettem hozzá, a csipetnyi szódabikarbónát, majd jól összekevertem.
- Amikor a leves elkezdett megint forrni, akkor két nagykanál segítségével galuskákat tettem a levesbe. Időközben megfordítottam a galuska darabokat, majd pár perc múlva lezártam a gázt és tálaltam.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: