SÁRGABARACKOS RÁCSOS SZELET
SÁRGABARACKOS RÁCSOS SZELET
Sima linzertészta az alapja ennek a sütinek. Sárgabarack befőttet tettem az éppen elkészült vanilliás pudingba és azt tettem a linzertészta tetejére. Ezt lehet ezerképpen variálni, mindig finom lesz és gyorsan, egyszerűen elkészíthető.
HOZZÁVALÓK
38 dkg liszt
25 dkg margarin
13 dkg cukor
1 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 tk sütőpor
ELKÉSZÍTÉSE
- Először a száraz alapanyagokat összekeverem, majd belemorzsolom a margarint, végül hozzáadom a tojást és jól összedolgozom.
- A tészta cipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem. Ezt a lépést akár el is lehet hagyni, de jobban összeáll a tészta, ha pihentetjük egy kicsit.
- Mielőtt felhasználjuk, elkészítjük a vanilliás pudingot 4 dl tejjel és 3 ek cukorral, majd amikor már elkezdett sűrűsödni a puding, beletesszük a sárgabarack darabokat.
- A tészta 2/3-át lisztezett sütőpapíron fél cm vékonyra kinyújtom a tepsi nagyságára. Erre ráborítjuk a vanilliás-sárgabarackos krémet, majd a maradék tésztából hosszú csíkokat sodrunk és a tészta tetejére tesszük.
- Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: