SÁRGABARACKOS RÁCSOS SZELET

SÁRGABARACKOS RÁCSOS SZELET


Sima linzertészta az alapja ennek a sütinek. Sárgabarack befőttet tettem az éppen elkészült vanilliás pudingba és azt tettem a linzertészta tetejére. Ezt lehet ezerképpen variálni, mindig finom lesz és gyorsan, egyszerűen elkészíthető.

HOZZÁVALÓK

38 dkg liszt
25 dkg margarin
13 dkg cukor
1 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 tk sütőpor


ELKÉSZÍTÉSE
  1. Először a száraz alapanyagokat összekeverem, majd belemorzsolom a margarint, végül hozzáadom a tojást és jól összedolgozom.
  2. A tészta cipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem. Ezt a lépést akár el is lehet hagyni, de jobban összeáll a tészta, ha pihentetjük egy kicsit.
  3. Mielőtt felhasználjuk, elkészítjük a vanilliás pudingot 4 dl tejjel és 3 ek cukorral, majd amikor már elkezdett sűrűsödni a puding, beletesszük a sárgabarack darabokat.
  4. A tészta 2/3-át lisztezett sütőpapíron fél cm vékonyra kinyújtom a tepsi nagyságára. Erre ráborítjuk a vanilliás-sárgabarackos krémet, majd a maradék tésztából hosszú csíkokat sodrunk és a tészta tetejére tesszük.
  5.  Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm.



Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések