MÁKOS GUBA TORTA
MÁKOS GUBA TORTA
Már jópár napja csak állt a kenyér a kenyértartóban. Mindig olyan étel kerül az asztalra, hogy nem kellett kenyér hozzá - szerencsére, így a 4. napos kenyeret mákos gubának használtam fel. Nem volt olyan sok a kenyér, olyan 30-40 dkg, így a legkisebb jénai edényt használtam fel formának. Mivel tojásból is kifogyóban voltam, így tojás nélkül készült el, leegyszerűsítve a receptet ahogyan csak lehet.
HOZZÁVALÓK
40 dkg kenyér
8 dl tej
8 dkg mák
1 csomag van.puding
cukor
ELKÉSZÍTÉSE
- A kenyeret kézzel kisebb darabokra tépdestem, majd 4 dl tejet 2 ek cukorral megmelegítettem és ráöntöttem a kenyérdarabokra.
- A mákhoz annyi cukrot adok, hogy közel fele-fele arányban legyenek mák és cukorszemek a tálban, majd a tejes kenyérdarabokra öntöm és jól összekeverem a tálban lévő dolgokat.
- Kikentem egy jénait vajjal és zsemlemorzsával és beleöntöttem a masszát, majd kb. 20 percig sütöttem 180 fokon. Szerintem én egy kicsit több tejet használtam, mint amennyit kellett volna.
- Közben elkészítettem a vanilliás pudingot 4 dl tejben és 3 kanál cukorral, majd amikor kihűlt mind a tészta, mind a puding, akkor szépen rákanalaztam és elosztottam a torta tetején és oldalán a pudingot.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: