KRUMPLIS POGÁCSA

KRUMPLIS POGÁCSA



Másnap is finom puha krumplis pogácsa következik.. Habár teszem hozzá zárójelben, hogy a krumpli miatt mindenki pogácsájának puhának kell lennie akár másnap is, szóval egy biztos siker az elkészítése.

HOZZÁVALÓK

400 g krumpli
600 g liszt
2,5 dl tej
0,5 ek cukor
3 ek élesztő
20 dkg zsír
1 dl a krumpli főzővizéből
1 kk só

ELKÉSZÍTÉSE

  1. A krumplit megfőzzük, összetörjük és megvárjuk, hogy kihűljön. Ne öntsük ki a főzőlevét, mert szükségünk lesz belőle egy kicsire.
  2. Felfuttatjuk a cukros meleg tejben az élesztőt, majd amikor szépen felfutott, akkor összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
  3. Letakarjuk és egy óráig állni hagyjuk, hogy megkeljen.
  4. Lisztezett nyújtódeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, bevagdossuk a tetejét, kiszaggatjuk, majd 180 fokon megsütjük.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések